3 gratis online video lessen voor mensen die met mensen werken. Coaches, therapeuten, behandelaren en masseurs.


Al over de 800 deelnemers!

 • Wil je ook beter leren omgaan met het 'slachtoffergedrag" van je cliënt?
 • Zou je het fijn vinden als je cliënt meer gemotiveerd is om je adviezen op te volgen?
 • Wil je leren hoe je cliënt beter in staat is om je adviezen om te zetten in actie?
 • Zou je het fijn vinden als jij met minder moeite, meer overzicht hebt in het herstelproces?
 • Wil je leren hoe je op verschillende manieren een ingang kunt vinden bij je cliënt om het veranderproces in te zetten?
 • Wil je leren om verschillende technieken bewust toe te passen?
 • Dan is deze cursus zeker voor jou!

Zet Frustratie om in Motivatie! (voor jezelf en je client 😉

 • therapietrouw vergroten
 • clientmotivatie bevorderen
 • veranderprocessen versterken
 • weerstand transformeren
 • resultaten optimaliseren

In 3 video lessen, met in totaal 90 minuten aan waardevolle informatie,

die je direct kunt toepassen in je praktijk.

Garantie

Deze cursus is helemaal gratis. Het enige wat het jou kost is tijd, inzet en inzicht. Waarom? Omdat we van mening zijn dat iedereen die met mensen werkt deze kennis zou moeten hebben en zou moeten kunnen toepassen. Zo helpen wij jou je client te helpen.

We werken in deze cursus met:

het biopsychosociaal model

jouw rol in het proces werkelijk inzetten ten gunste van je client

hard werken doet de client, niet jij!

 

Om je deze wijze van behandelen eigen te maken, leer je (v)aardigheden op het gebied van:

therapeutische handelen

gesprekstechnieken

inzichtelijk maken van onderliggende problematiek

 

Enkele technieken die je leert hanteren zijn:

technieken ter bevordering van de ontspanning

bewustwordingsoefeningen

ademhalingstechnieken

meten van belasting en belastbaarheid

Extra's bij de cursus die je ook ontvangt.

Inclusief een handig werkboek

Zodat je alles bij de hand kunt houden en toepassingen kunt noteren en later nog eens nalezen.

Speciale Facebookpagina

 

Waar je nog meer documenten en tips vindt. Maar waar je ook vragen kunt stellen. Uiteraard zijn wij daar ook.

Wat vinden anderen van de cursus?

Hanneke heeft met haar gratis online cursus van Struisvogel naar Geluksvogel een pareltje neergezet. In 90 minuten weet ze alle onderwerpen te bespreken die zo belangrijk zijn voor coaches, behandelaren en masseurs. Voor een beginner een mooie basis aan informatie, voor een oude rot in het vak een mooie opfrissing en een goede manier om weer even te bewust te worden van zijn of haar handelen als behandelaar. Als fysiotherapeute ben ik erg benieuwd naar Hanneke haar Online vervolg cursus Chronische pijn. Een mooie aansluiter op deze gratis cursus en een vaak lasting onderwerp waar niet genoeg over te leren te valt!

Jiska, Fysiotherapeut

Het meeste wat ik zie in je video's pas ik eigenlijk al onderbewust toe maar altijd leuk om te horen hoe e.e.a. eventueel ook nog  anders kan. Je doet altijd nieuwe ideetjes op. De video's en vooral ook de extra video's zijn erg leuk. Enige opmerking zou zijn dat je veel 'medische' en derhalve moeilijke termen gebruikt.

Gerard, Huisarts

Dat is nog best ingewikkelde kost. Toch helpt het me om mijn klanten beter te begrijpen en ze niet als zeurpieten te zien. Het is misschien niet netjes maar klanten die denken dat ik ze wel van hun pijn af kan helpen terwijl ze zelf geen verantwoording nemen, daar blijf ik moeite mee houden.

Willem, Masseur

Cursisten van de opleiding waarderen de video's en de training met een 8,7 De video's zijn praktisch, helder en duidelijk. Het geeft een goede voorbereiding op de training Chronische pijn.

Cursisten, Opleiding Triggerpointcoach

Naar mijn menig zou dit verplichte kost moeten zijn voor iedereen die mensen behandelt met chronische aandoeningen. Niet alleen de video's 'bekijken' maar er ook echt mee aan de slag gaan en de praktijktrainingen volgen.

Marjan, Fysiotherapeut en haptonoom

"Ik heb héél veel gehad aan de on-line cursus. Niet voor mijn patiënten, maar i.v.m. mijn eigen schouderblessure. Na maanden van pijn en onderzoeken kwam ik, ondanks alle kennis die ik heb, toch in een cirkel terecht. Dank zij jou video's en zeker nr 3 kon ik mezelf er weer uithalen!


Dat deed me erg goed. Dus hier ben ik je héél dankbaar voor."

A.J.

Veel gestelde vragen

Is deze cursus ook geschikt voor mij?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die met mensen werkt en daar meer uit wil halen. Als je een therapeutische vooropleiding hebt, komt het een en ander je waarschijnlijk bekend voor maar wie weet zie je het in een ander daglicht.

Ik geef vooral manuele behandelingen. Is het dan ook geschikt?

Ja juist dan zou ik zeggen. Het biedt een heel scala aan mogelijkheden die je direct in kunt zetten. Lichaam en geest zijn een geheel, dus voor beide aandacht hebben is goed.

Is online studeren wel effectief?

Voor de een meer dan de ander. Hier kun je dat kosteloos uitproberen en het werkboek helpt om je voortgang bij te houden. De speciale Facebook pagina is bedoeld om elkaar te motiveren en te stimuleren zodat je door gaat waar je anders misschien zou stoppen.

Waarom is deze cursus gratis?

Daar zijn verschillende redenen voor. Aan de ene kant is het laten zien wat een online training voor je kan doen en of je het werkbaar vindt. Aan de andere kant is het heel idealistisch omdat ik denk dat veel mensen veel van deze cursus kunnen leren en dat helpt zowel de "pijnpatient' als de behandelaar/coach in zijn vak.

Hoeveel tijd kost de cursus me?

Het zijn 3 video's van ieder 20-30 minuten. Daarnaast zijn er nog ondersteunende video's van ongeveer 50 minuten. Daarna hangt het helemaal er van af wat je ermee gaat doen. Je kunt het werkboek gebruiken en actief zijn op Facebook en alles stuk voor stuk toepassen in je praktijk, dan is de sky de limit 😉

Kan ik de video's ook downloaden?

Nee de video's niet maar het werkboek wel.

Geef jij ook advies in de besloten Facebookgroep?
Zeker! Maar ik zie het wel als een samenspel van iedereen die meedoet. Samen staan we sterk.

De cursus is al gestart zie ik, kan ik nog meedoen?
Ja hoor, geen probleem. het is een doorlopende cursus die je op je eigen tempo kunt doen. Maar misschien is het wel leuk om het samen met iemand te doen. Dus zoek dan een buddy op de Facebookpagina (je krijgt toegang als je je hebt ingeschreven) of geef deze cursus door aan een collega/vriend(in). Dan kun je het samen doen, wel zo leuk!

Krijg ik een diploma of een bewijs van deelname?
Nee, helaas niet. Er is geen toets aan verbonden en ik zit niet naast je als je aan de studie bent. Er is dus geen controle. Maar als er veel vragen hierover komen kan ik wel een toets maken en er studiepunten aan verbinden.

 

Waar kan ik me aanmelden?

arrow
Aanmelden
 
Voornaam *
Achternaam *
Beroep *
E-mailadres *
 

Gebruik je social media?

Geef een "like" of voeg me toe als vriend. Zo blijven we in contact.

shadow-ornament

Over de docent Hanneke Heij

Tijdens mijn opleiding Psychomotorische Therapie aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle heb ik geleerd om dat wat ik intuïtief inzette in mijn behandelingen, bewust te maken. Het grote voordeel hiervan is dat ik nu beter kan kiezen wanneer ik iets inzet of juist niet. Dat ik makkelijker herken waar mijn client zit in zijn proces.

Als je dat snapt weet je ook, ohh ik moet even een stapje terug doen inplaats van doorduwen. En dat kan ik natuurlijk niet in 3 video’s overdragen maar ik kan het wel proberen, nietwaar?

Ik maak gebruik van verschillende werkvormen. Iedere les heeft een opdracht zodat je de les in de praktijk leert toepassen of een tip voor een boek, een artikel of een interessante website.

Maar het belangrijkste is ‘leren van elkaar’ omdat dit een online training is doen we dat via een exclusieve FaceBook groep. Dit is een plek om te leren en te inspireren!Deze cursus is echt alleen bedoeld voor mensen die cliënten behandelen en niet voor pijn patiënten zelf. Voor sommigen zal deze cursus een opfrissing zijn van ooit opgedane kennis en het zal voor sommigen helemaal nieuw zijn.